שבועיים שאני מתעכבת בכתיבת המייל הזה אליכן.
אז את הפוסט הזה כותבת גם לעצמי :)
כעצמאיות, אנחנו לא רק נשות מקצוע, אנחנו גם מנהלות משרד, מנהלות חשבונות, פקידות קבלת קהל, מנהלות שיווק, ומה לא.
אבל למי יש זמן לכתוב בבלוג?
החדשות הטובות הן שאפשר לייעל תהליכים ולכתוב בפחות מאמץ, וזה לגמרי אפשרי.
מהו בעצם בלוג? לא, זה לא צריך רשומה של תיעוד החיים האישיים שלך:)
לפי ויקיפדיה, ״בלוג הוא חלק מאתר אינטרנט שבו נכתבות רשומות ("פוסטים") העוסקות בחוויות, חדשות ומאמרים, לעיונם של גולשי האינטרנט לשם קריאה ובדרך כלל אף לתגובה״.
במקרה שלך זה יכול להיות מקום מעולה לשתף חוויות מהקליניקה (עד כמה שניתן כמובן), סיפורי הצלחה, ואולי גם כמה אנקדוטות מהחיים האישיים שלך שיש להן נגיעה לתחום הטיפול שלך, אבל ממש לא חובה, רק אם זה מרגיש לך נכון ורלבנטי.
את באמת צריכה בלוג באתר שלך?
חד משמעית כן!
*זו ההזדמנות לקידום הקליניקה שלך, בעשר אצבעות, בצורה אלגנטית וסולידית.
מעוניינת שישמעו וידעו עליך, אבל בקול הייחודי שלך, ושלא ישמע שיווקי ואגרסיבי מדי?
תפשילי שרוולים. זה השיווק החדש, המעודן יותר, זה שלך.
* בלוג מאפשר לגולשים באתר שלך להכיר אותך ואת השירותים שלך.
כאמור אין צורך לשתף בחיים האישיים אם זה לא נראה לך נכון, אבל בכל מקרה, בין השורות, הגולשים יכירו דמות ״עגולה״ יותר, והרי הם לא מחפשים כאן נותנת שירות פרופר. הם מעוניינים להכיר אותך קצת יותר לעומק, ״להרגיש״ אותך, ואת מה שיש לך להציע.
*בלוג מקדם את האתר אורגנית בצורה מצויינת. כשגוגל מזהה שהאתר מתעדכן לעתים תכופות, הוא מעלה את האתר בדירוג תוצאות החיפוש.
״אני לא מרגישה שאני יכולה להתחייב בשלב זה לכתיבה בבלוג״
בואי נקליל את זה.
*זה לא צריך להיות כבד ואינטנסיבי! את ממש לא צריכה להתחיל להעלות פוסט פעם בשבוע. את יכולה להתחיל להעלות פוסט אחד בחודש לחודשים הראשונים, עד שתמצאי את החיבור ואת המקצב שלך לכתיבה. מה שחשוב זה להתחייב לחלון הזהב שלך, לעמוד בהם, ולהתמיד.
*קודם כל קבעי לך זמנים לכתיבה . ״חלון זהב״ כמו שעדי מאור סיסו קוראת לזה, זמן שמוקדש כולו ספציפית למשימה ועליו את מגינה בכל מחיר, כי זה משהו שחשוב לך.
בינג׳ כתיבה
קבעת לעצמך כמה פוסטים את רוצה להוציא בחודשים הקרובים? מעולה!
בואי נקליל את זה עוד קצת.
אני מנסה לסגל לעצמי בינג׳ים של כתיבה. אם אני כבר שם, אשתדל לכתוב כמה פוסטים ברצף. אפשר לכתוב על נושא מסויים, ולפרק אותו לכמה פרקים, לסדרה שמורכבת מכמה מיילים.
איך עושים את זה בתכלס?
שלב א: - החליטי על הנושא המרכזי
שלב ב׳: צרי 3-5 תתי נושאים (אחד לכל פוסט)
שלב ג׳: בני שלד לכל אחד מהפוסטים
שלב ד׳: כתבי את הפוסטים ברצף
היופי כאן, שכשאת יוצרת כמה פוסטים באותו נושא, הרעיונות זורמים יותר בקלות, ואת נכנסת ל flow של עבודה.
נטרלי הסחות דעת כשאת יושבת לכתוב - ״תשכחי״ את הפלאפון בחדר הסמוך, או שימי אותו על מצב שקט.
מצאי מקום שטוב לך לכתוב בו, שמעורר בך השראה - יכול להיות דווקא בטבע, או בבית קפה ליד הים, או במקום שקט אחר שיעזור לך להתנתק מהיומיום השואב. התחייבות חיצונית דרך טובה לעמוד ביעד שהצבת לעצמך, היא להכריז על ההתחייבות בפני אדם אחר. את יכולה להתחיייב בפני חברה טובה או בן הזוג, או קולגה כמה פוסטים את מתכוונת לפרסם בזמן הקרוב, ולבקש מהם לעזור לך לעקוב אחרי זה. פרטנרית לכתיבה רעיון נוסף הוא לחבור לקולגה שגם עובדת על בלוג משלה, ולכתוב יחד. אפשר להיפגש במקום שקט לזמן כתיבה משותף או אפילו לעשות פגישת זום, בה כל אחת כותבת את הבלוג שלה. אפשר להתחיל את הסשן בהצבת יעדים של מספר מילים / מספר פוסטים כתמריץ, אם זה מתאים לכן. קחו הפסקה יזומה משותפת, ובידקו את ההתקדמות ההדדית. תראו איך אתן יכולות לתמוך אחת בשניה במהלך הכתיבה. גם בסוף הסשן, קחו לכן כמה דקות לסיכום ודיווח אחת לשניה. אולי אפילו תחרות ידידותית ברוח טובה יכולה לעזור קצת :) וכוס קפה יחד זה תמיד מרענן :) מסכמות... :) בלוגינג היא דרך מעולה לתקשר עם מטופלים פוטנציאליים שלך ולקדם את הקליניקה שלך. וגם דרך נהדרת לשמור על אתר האינטרנט שלך מעודכן, רלבנטי ותוסס. ההתחייבות שלך לכתיבה לא צריכה להיות מסיבית, את יכולה להתחיל בקטן, ועם הזמן לבנות את הרגלי הכתיבה שלך ולייעל אותן.
שלך,
רות
Comentários